ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Βάζει στο κάδρο τον Πολ Τόμσεν

08:15 - 04 Απρ 2016 | Πολιτική
Μαξίμου: Βάζει στο κάδρο τον Πολ Τόμσεν
«Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη», διαμηνύει σε υψηλούς τόνους το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των διαρροών και διαμόρφωσης πολιτικού κλίματος που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «περάσει» μια σκληρή συμφωνία στην κοινωνία.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να έχει μια πρώτη νίκη εντυπώσεων αδρανοποιώντας τον Δανό τεχνοκράτη, ωστόσο αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί. Παράλληλα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον «εμφύλιο πόλεμο» μεταξύ Ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ και το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην επιτροπή για το Ταμείο.

 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να πιέζει για τη ρύθμιση του χρέους.

 

Ωστόσο και η ελληνική κυβέρνηση είναι παγιδευμένη σε αδιέξοδα, όπως και όλοι, καθώς ταυτόχρονα ξορκίζει την προώθηση σκληρών μέτρων και μεταρρυθμίσεων αλλά ζητεί αναδιάρθρωση, όπως υποστηρίζει το Ταμείο.

 

Οι επιστολές του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου τους Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη αποτυπώνουν τις θέσεις-απόψεις της κυβέρνησης καθώς καταγράφουν την «βαθύτατη ανησυχία» ενόψει της τελικής φάσης της διαπραγμάτευσης, αλλά και την ανάγκη για μια ενιαία και σαφή στάση των Ευρωπαίων απέναντι σε κινήσεις που υπομονομεύουν τις προσπάθειές μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο, καθώς θεωρεί ότι τηρεί και εφαρμόζει την συμφωνία του Ιουλίου, προχωρώντας σε πολλές και καθοριστικές μεταρρυθμίσεις.

 

Να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που επί της ουσίας αφενός αμφισβητούν τις αποκαλύψεις και αφετέρου επιχειρούν ούτε λίγο ούτε πολύ να καλλιεργήσουν μέσω των social media... σκάνδαλο «υποκλοπών» εις βάρος της χώρας και του ΔΝΤ!

 

«Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταδικάσουν όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ή, τουλάχιστον, να ζητήσουν εξηγήσεις από το ΔΝΤ, έχουν αναλάβει, από χτες, τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή και συμπαραστάτη του ΔΝΤ. Από τη ζέση τους, μάλιστα, έφτασαν μέχρι το σημείο να εγείρουν θέμα ασφάλειας και απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κόσμος τους έχει πάρει πια χαμπάρι. Έχει καταλάβει πόσο σκληρά διαπραγματεύονταν, έχει συνειδητοποιήσει με ποιανού το μέρος είναι», σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.