ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώνεται το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου

16:48 - 06 Απρ 2016 | Πολιτική
Ανακοινώνεται το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου
Στην ανακοίνωση του νέου κόμματος της δεξιάς θα προχωρήσουν την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανθρώπους του νέου εγχειρήματος, στόχος είναι να καλυφθεί ο χώρος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή, προσελκύοντας κυρίως τους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες, που ψάχνουν μια εναλλακτική επιλογή για την ψήφο τους.

 

Πρόεδρος στο νέο κόμμα θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης και γ.γ. ο κ. Μπαλτάκος, ενώ τα άλλα πρόσωπα που συζητούσαν να ενταχθούν σε αυτό (Νίκος Νικολόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Χρήστος Ζώης, Παναγιώτης Ψωμιάδης) προς το παρόν μένουν εκτός και ίσως ενταχθούν στην πορεία, ανάλογα και με τα διαμορφούμενα δεδομένα.

 

Τρία είναι τα πιο πιθανά ονόματα για το νέο σχηματισμό: ΕΘΝΟΣ (Εθνικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος ή Συνασπισμός), ΠΑΤΡΙΣ (Πατριωτικός Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος ή Συνασπισμός) και Πατριωτική Κίνηση.

 

Την «επανεκκίνηση του πατριωτικού χώρου» προανήγγειλε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ στο Βελλίδειο, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος θεωρείται από τους βασικούς πρωτεργάτες της προσπάθειας. Όπως τονίζει ο ίδιος, «γεννηθήκαμε Έλληνες και γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι. Όπως γεννηθήκαμε, όπως κατηχηθήκαμε, όπως μεγαλώσαμε , όπως κλάψαμε και όπως πονέσαμε, οφείλουμε να πορευτούμε. Τα 'εγώ' υποχωρούν μπροστά στο γενικότερο καλό».

 

Πολύ πιθανό είναι να συμπορευτεί με το νέο εγχείρημα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως» από τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του οποίου ηγείται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.