ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα

13:07 - 08 Απρ 2016 | Πολιτική
Σταϊκούρας: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα
«Συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, «με ευθύνη της κυβέρνησης», σχολιάζει ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του, έπειτα από τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

«Το αλαλούμ δε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ και
προσθέτει:

 

Ειδικότερα, στις 23 Μαρτίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κουτεντάκης δήλωνε: «Δεν υπάρχει καμία πολιτική στάσης πληρωμών στο εσωτερικό ούτε δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών».

 

Στις 29 Μαρτίου, ο υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χουλιαράκης δήλωνε: «Για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη ότι δημιουργήθηκαν επιπλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Χθες, 7 Απριλίου, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για το Φεβρουάριο 2016.

 

Σύμφωνα με αυτά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 716.000.000 ευρώ ή κατά 15% από τις αρχές του έτους.

 

Ενώ, αυξήθηκαν κατά 2,3 δισ. ευρώ ή κατά 76% από το τέλος του 2014.

 

Ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας και ανικανότητας.

 

Η κατάσταση θα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον αν το κόστος των ιδεοληπτικών πολιτικών ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της πολύμηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με αποκλειστική ευθύνη της, δεν το πλήρωναν όλα τα νοικοκυριά και όλες οι επιχειρήσεις. Δεν το πλήρωνε η χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.