ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Η Cosco έφερε φουρτούνα στο λιμάνι

16:40 - 09 Απρ 2016 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Η Cosco έφερε φουρτούνα στο λιμάνι
Η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς φέρνει φουρτούνες στο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πέρυσι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της διαφύλαξης του δημοσίου ελέγχου στην κρατική περιουσία. Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και κυρίως έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι ξένες επενδύσεις στο καθεστώς παντελούς έλλειψης ρευστότητας και δημόσιων επενδύσεων είναι η μόνη διέξοδος για την ανάκαμψη της χώρας.

Έτσι η πώληση του λιμανιού, αλλά και η προώθηση ιδιωτικοποίησης κι άλλων υποδομών όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο ΟΛΘ, και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θεωρούνταν μέχρι πρότινος «κόκκινη γραμμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζουν μονόδρομος για να κρατηθεί σε τροχιά η χώρα. Ωστόσο αυτή η στροφή δημιουργεί φουρτούνες  με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του ΟΛΠ.

 

Ο κ. Δρίτσας σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την τελευταία στιγμή έβαζε εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και βρισκόταν σε συνεχή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η  παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, που σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή με κάποιες εξαιρέσεις από την πώληση του ΟΛΠ, όπως η παράκτια ζώνη της Δραπετσώνας.

 

Να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη εβδομάδα υπήρχε έντονο παρασκήνιο με τον κ. Πιτσιόρλα να προκηρύσσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, στοχεύοντας στην απομάκρυνση 4 κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το ΔΣ της εταιρίας και ιδιαίτερα του «σκληρού» αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Σταύρου Κυραμαργιού. Το θέμα έφτασε μέχρι την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να μην τολμήσει να προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών του ΔΣ, με "θύματα" τελικά τη Λία Φράγκου, προσκείμενη στον Υπουργό Ναυτιλίας και υποβάθμισε τον κ. Κυραμαργιό σε απλό μέλος του ΔΣ.

 

Στα κάγκελα η ΛΑΕ «αλιεύει» στον ΣΥΡΙΖΑ

 

«Μαύρη Παρασκευή και αποφράδα μέρα η σημερινή για την Ελλάδα, με την άθλια κυβέρνηση ενός παραδομένου πρωθυπουργού να εκχωρεί το πανάρχαιο στρατηγικό λιμάνι της χώρας σε ξένα αδηφάγα συμφέροντα» αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΕ που «κλείνει» το μάτι πολιτικά στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

 

«Αποτελεί τραγωδία για την Ελλάδα, ότι έχει ένα πρωθυπουργό ο οποίος, ξοφλώντας γραμμάτια, ξεπουλά με προκατασκευασμένες διαδικασίες και φωτογραφικές συμφωνίες παρασκηνίου, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι του Πειραιά, και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.

 

Η υπογραφή Τσίπρα στην εκχώρηση σε ξένα συμφέροντα του λιμανιού του Πειραιά, αποτελεί μέγα σκάνδαλο, του οποίου θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια σε όλο το μεγαλείο τους και σε όλες τις εκφάνσεις τους οι πραγματικές διαστάσεις του.

 

Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας , ακόμα και της χειρότερης αποικίας, που να έχει πουλήσει το μεγαλύτερο λιμάνι της, σε ξένα κρατικά συμφέροντα. Αυτή η αποικία, διότι αποικία έχει καταντήσει η χώρα μας, είναι απόρροια μνημονιακών υποδουλωμένων κυβερνήσεων.  Ας μην έχουν αυταπάτες όσοι μεθοδεύουν σκάνδαλα τέτοιου μεγέθους και τέτοιας υποθήκευσης της χώρας, ότι θα γλυτώνουν πάντα από τις ποινικές ευθύνες τους. Είναι βέβαιο ότι αν ολοκληρωθεί η χαριστική μεταβίβασης του λιμανιού του Πειραιά, θα έρθει γρήγορα η ώρα που αρκετοί θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου.»

Τελευταία τροποποίηση στις 19:02 - 09 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.