ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ για την Ελλάδα

09:05 - 15 Απρ 2016 | Πολιτική
Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ για την Ελλάδα
Βαρυσήμαντη παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για την ενίσχυση της Ελλάδας στο προσφυγικό καθώς και την ανάδειξη μιας βιώσιμης λύσης για το χρέος, προανήγγειλε η Ουάσινγκτον.

Την προσεχή Κυριακή 23 Απριλίου, αναμένεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ανόβερο, όπου διοργανώνεται η μεγαλύτερη έκθεση βιομηχανικής καινοτομίας στον κόσμο.

Στη συνάντηση αυτή, όπως επιβεβαίωσε η αμερικανική πλευρά, ‘ένα από τα θέματα που θα τεθούν θα είναι και το ζήτημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του Λευκού Οίκου Τσαρλς Κάπτσαν, σε αυτή τη συνάντηση θα τεθεί μεταξύ άλλων το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα, την βιωσιμότητα του οπίου οι ΗΠΑ εξαρτούν από τη μείωση του χρέους.

Ειδικότερα, ο κ. Κάπτσαν δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, να εστιάσουν στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την Ελληνική οικονομία.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τη συνεργασία τους για την εφαρμογή της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση, και θα συζητήσουν και την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προς αυτή την κατεύθυνση. Το θέμα του προσφυγικού, εξάλλου, ετέθη και στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σήμερα εξάλλου, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μία προσπάθεια να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, όπως θεωρούν ότι χρειάζεται οι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένης της ελάφρυνσης του χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 15 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.