ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Πάπα: Το μήνυμα στη συνάντηση με τον Τσίπρα-«Δείξατε ανθρωπιά»

10:30 - 16 Απρ 2016 | Πολιτική
Επίσκεψη Πάπα: Το μήνυμα στη συνάντηση με τον Τσίπρα-«Δείξατε ανθρωπιά» 1
Στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός και ο Πάπας Φραγκίσκος αμέσως μετά την άφιξη του Ποντίφικα στη Λέσβο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ανθρωπιά και αλληλεγγύη στο ζήτημα του προσφυγικού.

«Σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή», χαρακτήρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρωτοβουλία της σημερινής επίσκεψης των τριών ιεραρχών στη Λέσβο, κατά τη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι Έλληνες αναδεικνύουν πανανθρώπινες αξίες αλληλεγγύης, όταν άλλοι, όπως επισήμανε, στο όνομα του Χριστιανισμού, αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες με τείχη, φράχτες και βία.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το σημαντικό είναι ότι με αυτή την προσπάθεια σήμερα και την παρουσία τους, όπως και του Πάπα Φραγκίσκου, δίνουν ένα μήνυμα που ξεπερνά τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα και για την προσφυγική κρίση», σημείωσε.

Αφού επισήμανε στη συνέχεια ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περί τους 50.000 πρόσφυγες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην άλλη πλευρά, στην Τουρκία είναι κοντά στα 2 εκατ.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εξήρε τον ρόλο της χώρας μας στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου αυτού ζητήματος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 16 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.