ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Θεοδωράκης: «Όχι σε εκλογές προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»

13:57 - 17 Απρ 2016 | Πολιτική
Σ. Θεοδωράκης: «Όχι σε εκλογές προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση»
«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν γίνει η αξιολόγηση. Με κανέναν τρόπο. Τα 5,7 δις. ευρώ που είναι να πάρουμε μας είναι απαραίτητα, άρα δεν μπορεί να παίξει κανείς, με αυτή τη συμφωνία», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο ηγέτης του Ποταμιού, αναγνώρισε την ανάγκη νέων κυβερνητικών λύσεων, σημειώνοντας ότι, μετά την αξιολόγηση που περιμένουμε «για να μπουν στα ταμεία, τα λεφτά που μας έχουν υποσχεθεί οι εταίροι μας, πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις γιατί η κυβέρνηση έχει αποτύχει και δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι».

Ναι σε συμμετοχή σε άλλη κυβέρνηση

Στην διαδικασία αυτή, δήλωσε «παρών», προσθέτοντας χαρακτηριστικά, ότι σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ο κόσμος ψάχνει για αρχηγό και για κόμματα που θα συνεργαστούν, ενώ εξήγησε ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να απέχει από αυτή τη διαδικασία. «Πρέπει να είμαστε παρόντες με προτάσεις, με συμφωνία επί των αλλαγών και επί των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα» είπε.

Σχολιάζοντας την πρόσκληση συνεργασίας του αρχηγού της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη απάντησε ότι μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση. «Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές. Οι λύσεις των άκρων δεν έχουν βοηθήσει τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά .

O επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ λέγοντας: «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι τίποτα να πας από το 23% στο 24% στο ΦΠΑ. Αλλά μετά από κάποιο όριο, ούτε κι ο Πύρος Δήμας μπορούσε να σηκώσει έστω ένα κιλό παραπάνω».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 17 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.