ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα-Τσίπρα για ΕΑΒ και ΕΛΒΟ

17:03 - 18 Απρ 2016 | Πολιτική
Τηλεφωνική επικοινωνία Κουτσούμπα-Τσίπρα για ΕΑΒ και ΕΛΒΟ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και τα προεδρεία των σωματείων των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Ο κ. Κουτσούμπας του επεσήμανε την κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζομένων, που επικρατούν στις βιομηχανίες αμυντικών συστημάτων και του μετέφερε αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα με τον υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα άμεσα οξυμένα προβλήματά τους.

 

Κατά τη συνάντησή τους με τον Δημήτρη Κουτσούμπα επεσήμαναν ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 3 μήνες.

 

Στην ΕΑΒ έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2005. Επίσης ανέφεραν τα προβλήματα που προκύπτουν από το ενιαίο μισθολόγιο, τις επινοικιάσεις τμημάτων, τις απολύσεις με τη μορφή εθελούσιων εξόδων και το επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος, τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους, ανέφερε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ, τη χρησιμοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, του ευρωστρατού και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και όχι της αμυντικής θωράκισης της χώρας και της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

 

Τέλος, επεσήμανε ότι αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί στην απαξίωση και έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα τους εργαζόμενους. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα δυναμώσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αξιοποιώντας όλες τις μορφές μέσα και έξω από τη Βουλή

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.