ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση

11:10 - 20 Απρ 2016 | Πολιτική
Τσίπρας: Είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση
Είμαστε ένα βήμα πριν το κατώφλι εξόδου από την κρίση. Υπάρχουν δεδομένα που δεν σηκώνουν κριτική και εκτιμήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή.

«Φτιάξατε ένα μύθο ότι είχατε success story. Αν τα στοιχεία της Eurostat αύριο αποδείξουν ότι αφήσατε άδεια ταμεία και εμείς σε δύσκολες στιγμές πετύχαμε τριπλάσια του στόχου αποτελέσματα τι θα πείτε;» ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την απορία του για τους λόγους που η πρώτη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που υπέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορά την ασφάλεια εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

 

Η χώρα είναι στο επίκεντρο δυο εκ των τριών κρίσεων της ΕΕ: προσφυγικό, οικονομικό. Όμως δεν αποτελεί μέρος της κρίσης ασφάλειας στην Ευρώπη. Είναι όαση σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, υποστήριξε. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει μύθους καταστροφής. Στην οικονομία, στο προσφυγικό και παράλληλα ανοίγει θέμα ασφάλειας, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι εθνικά ανεύθυνο.

 

Κατηγόρησε τη ΝΔ για σύνδεση τρομοκρατίας-προσφυγικού και είπε ότι αυτό το επιχείρημα υιοθετούν ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. «Είναι η θέση αυτών που κλείνουν τα σύνορα».

Υποστήριξε ότι δεν τεκμηριώνεται σύνδεση τρομοκρατών με τους πρόσφυγες.

Σε μια στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατομμύρια τουρίστες εσείς θέτετε στη Βουλή θέμα ασφάλειας, κατηγόρησε τη ΝΔ.

 

«Ψαρεύεται στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου και ανταγωνίζεστε τη Χρυσή Αυγή. Θέλετε να συσπειρώσετε την δεξιά πλευρά του κόμματός σας τώρα που δημιουργούνται νέες τάσεις», είπε.

Έχουμε ξαναδεί το έργο, αλλά δεν συνειδητοποιείτε τη ζημιά που δημιουργείται για τη χώρα, προσέθεσε.
Όπως είπε όσες φορές έγινε αυτό τροφοδοτήθηκε η Χρυσή Αυγή και όχι η ΝΔ. «Είναι κρίμα για εσάς», είπε και προσέθεσε ότι ανάλογη πρακτική είχε ακολουθήσει και ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση σηκώνει το βάρος της τεράστιας ευθύνης με υπομονή και σύνεση καθώς η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι απλή.

Τολμήσαμε να διεκδικήσουμε λύση με την Τουρκία και οι ροές μειώθηκαν, υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Παίξαμε ρόλο για εξεύρεση λύσης στο προσφυγικό, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.