ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίτσας: Σκέψεις για καθιέρωση προσφυγικού διαβατηρίου

22:53 - 20 Απρ 2016 | Πολιτική
Στην καθιέρωση προσφυγικού διαβατηρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας πολιτικής για τους πρόσφυγες που θα μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, όπως εξήγησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως επισήμανε ο κ. Βίτσας, «δεδομένου ότι πολλοί πρόσφυγες μπορεί να μείνουν ένα, δύο ή περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα, πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους αυτούς δικαιώματα και η σκέψη μας είναι να καθιερώσουμε προσφυγικό διαβατήριο».

Ο κ. Βίτσας εξήγησε, επίσης, ότι ήδη λειτουργούν 34 κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. «Δεν θεωρούμε δομές την Ειδομένη και τον Πειραιά», διευκρίνισε, ενώ για το Ελληνικό, «που ορισμένα κανάλια τώρα το ανακάλυψαν ενώ είναι η πρώτη άτυπη δομή που άρχισε να λειτουργεί, προφανώς χρειάζεται να γίνει αποσυμπίεση». Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας παρατήρησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειαρχών μας έχουν βοηθήσει», αλλά διαχώρισε τη στάση των δημάρχων: «Με τους δημάρχους δεν είναι το ίδιο καλά τα πράγματα και χρειάζεται συνεχής επαφή, συσκέψεις και ενημέρωση».

Σχετικά με την Ειδομένη διευκρίνισε ότι ήταν στόχος της κυβέρνησης να αδειάσει σε ένα μήνα, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα. «Περιμένουμε να έρθουν συνολικά 2.500 Ευρωπαίοι που δεν έχουν έρθει», είπε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.