ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «σφαγείο» για όργανα ή σεξουαλική εκμετάλλευση τα παιδια προσφύγων

11:52 - 22 Απρ 2016 | Πολιτική
Στο «σφαγείο» για όργανα ή σεξουαλική εκμετάλλευση τα παιδια προσφύγων
Σε μία ανερυθρίαστη ομολογία προέβησαν, ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι της Europol, του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και της ΜΚΟ Missing Children Europe, που είχαν την ... «καλωσύνη», να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές για την τύχη των 10.000 παιδιών προσφύγων που έχουν χαθεί στην Ευρώπη και αγνοούνται.

Υπάρχει φόβος, είπαν, κάποια απ' αυτά τα παιδιά να έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εγκληματικές συμμορίες που ασχολούνται με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων ή να χρησιμοποιούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση ή, τέλος, να εξαναγκάζονται στην επαιτεία ή σε εγκληματικές πράξεις.

 

Βέβαια, συμπλήρωσαν, για να «χρυσώσουν» το... χάπι, υπάρχει και το ενδεχόμενο, κάποια απ αυτά τα παιδιά να εξαφανίσθηκαν οικειοθελώς, αναζητώντας φίλους ή τις οικογένειες τους ή εξαιτίας της απόγνωσης που τα κατέλαβε, κατά τη διάρκεια των δυσκίνητων διαδικασιών χορήγησης ασύλου και της κράτησης τους στα κέντρα υποδοχής.

 

Κατασυγκινημένοι οι παριστάμενοι ευρωβουλευτές, ζήτησαν από τους εν λόγω εκπροσώπους να συνεργασθούν διασυνοριακά και να βρούν γρήγορα αυτά τα εξαφανισμένα παιδιά!

 

... και η «φιλική» αυτή συζήτηση, έληξε έτσι ακριβώς όπως άρχισε:

Ησυχα και χωρίς εντάσεις.

 

Στρασβούργο

Νίκος Ρούσσης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 22 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.