ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός

14:44 - 24 Απρ 2016 | Πολιτική
Σαμαράς: Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός
Με μια μετωπική επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία -όπως είπε- «πρέπει να φύγει» και δηλώνοντας δικαιωμένος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του στο 10ο συνέδριο της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά οι σύνεδροι, χαρακτήρισε τη ΝΔ ως την «παράταξη των μεταρρυθμίσεων και της ευθύνης» που πολύ σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει και να σώσει τον τόπο.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος το λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να έχει συμβεί», τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν σήμερα, 15 μήνες μετά τον Ιανουάριο του 2015, ποια παράταξη είπε την αλήθεια. Μετακόμισε σε παράλληλο σύμπαν και αρνείται να δει τι γίνεται γύρω του. Θέλει να του πούμε και μπράβο για την ύφεση που έφερε. Μας έφερε τα capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο», σημείωσε.

 

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί μεγαλώνει συνεχώς ο λογαριασμός, έχει χάσει τον έλεγχο, παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη με καύσιμα και κάποιος πρέπει να τους πάρει τα σπίρτα», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και προσδιόρισε τις τρεις διαπιστώσεις όλων μετά από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, δικαιώθηκε η δική μας πολιτική και η δική μας στάση, καθώς και αναδεικνύεται το δικό μας μεταρρυθμιστικό φιλελεύθερο πρόσωπο».

 

Η κυβέρνησή του, όπως είπε, δημιούργησε πραγματικά πλεονάσματα δύο χρόνια και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό… «καημένο», αναφορικά με τις συγκρίσεις που επιχειρεί η νυν κυβέρνηση με τα πεπραγμένα της δικής του.

 

«Μιλάμε για πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που θα έσκιζαν τα Μνημόνια», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού, καταρρέει δημοκοπικά, αλλά και ηθικά. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο».

 

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τη ΝΔ ως παράταξη μεταρρυθμίσεων και ευθύνης, διευκρινίζοντας ότι «ως παράταξη πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιστορική μας διαδρομή»,

 

Για το προσφυγικό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως δεκαπλασιάστηκαν οι «ροές παρανόμων» και τόνισε πως «επί των ημερών μας δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο. Πρόβλημα υπήρχε και τότε». Για τους αναρχικούς είπε: «Τι αντιεξουσιαστές; Δολοφόνοι είναι». Πολλοί από αυτούς, κατήγγειλε, «ενθυλακώνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν, ενώ η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει πολιτική ανοχής απέναντι σε τέτοια φαινόμενα κατά τους προηγούμενους μήνες».

 

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το «κίνημα μεταρρυθμίσεων» που πρέπει να γίνει σε όλο το φάσμα των θεμάτων, ενώ περιέγραψε τη μείωση της φορολογίας ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη στον τόπο. «Μόνο με τέτοιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μεταρρυθμιστική αναγέννηση της χώρας. Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.