ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουζάλας: Δεν είμαι περήφανος για την Ειδομένη

14:13 - 24 Απρ 2016 | Πολιτική
Μουζάλας: Δεν είμαι περήφανος για την Ειδομένη
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μπαίνοντας στην πολιτική τον αιφνιδίασαν, καθώς δεν ήταν υποψιασμένος, παραδέχθηκε ο Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στην «RealNews», ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής δηλώνει ότι δεν είναι υπερήφανος για την Ειδομένη, ούτε για τον Πειραιά.

 

Σε ερώτηση για το αν «έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας», απάντησε: «κόλλα έχει ο κ@@ος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες». Όταν ρωτήθηκε με με ποιον δεν θα αντάλλασσε ποτέ χειραψία απάντησε: «Είναι λίγοι οι άνθρωποι στους οποίους δεν θα έδινα το χέρι μου κι αυτό είναι δικό μου λάθος, είναι λάθος χαρακτήρα. Όταν μπήκα στη Βουλή, βρέθηκα στο δίλημμα εάν έπρεπε να απαντάω ή να συζητάω με τη Χρυσή Αυγή. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλο δίλημμα και το αντιμετώπισα με δέος και με φόβο, γιατί τρέφω μεγάλο σεβασμό για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μετά κατέληξα ότι δεν μπορώ να συνομιλήσω με την ωμή βία, με την άλογη βία, ούτε να ανταλλάξω χειραψία μαζί τους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί απέναντι στη βία, να την κατανοούμε, αλλά δεν μπορούμε να τη χαϊδεύουμε».

 

Στο θέμα του προσφυγικού και σε όσους τον κατηγορούν επειδή δεν άδειασε την Ειδομένη απάντησε «Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.