ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης:ΔΝΤ και Σόιμπλε δεν αναγνώρισαν ποτέ τη συμφωνία του Αυγούστου

16:46 - 28 Απρ 2016 | Πολιτική
Βούτσης:ΔΝΤ και Σόιμπλε δεν αναγνώρισαν ποτέ τη συμφωνία του Αυγούστου
Τη δική του εκδοχή για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.

«Από την πλευρά του ΔΝΤ και από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ποτέ δεν έγινε δεκτή ως βάση η συμφωνία του καλοκαιριού και προσπαθούν να οδηγήσουν σε μια οδυνηρή, πιστεύω, και για την Ευρώπη όχι μόνο για τη χώρα μας, υπαναχώρηση από τη συμφωνία του καλοκαιριού», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης. «Γνωρίζετε πολύ καλά μέσα στον Ιούνιο τι τρικυμίες πραγματικές έχει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε. και εμείς μαζί, το BREXIT, τις εκλογές στην Ισπανία, το προσφυγικό είναι κάτι στο οποίο την κάνουλα την κρατάει η Τουρκία, και η συμφωνία σε ένα βαθμό είναι στον αέρα και το γνωρίζετε. Όλα αυτά αφορούν και στην Ιταλία, το νέο κύμα το προσφυγικό, δεν είναι ζητήματα με τα οποία μπορεί να παίζει κανείς. Άρα μια συμφωνία η οποία τηρείται κατά γράμμα, γιατί τηρείται από την πλευρά μας και το γνωρίζουν αυτό, και τα καλά οικονομικά μεγέθη που βγαίνουν για τη χώρα δεν είναι εύκολο να μπουν δίπλα και να οδηγηθούμε πάλι σε μια πολιτική ασφυξία για τη χώρα».

 

Αναφορικά με το θέμα που εγείρεται περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών σημείωσε: «Υπάρχει το θέμα ότι ταυτίζονται απολύτως οι απόψεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου –και όταν λέω απολύτως το εννοώ– και στα ζητήματα τακτικής, όπως και όλου του οικονομικού επιτελείου, με τον πρωθυπουργό και με την κυβέρνηση. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω περί αυτού απολύτως. Αυτό. Τίποτα άλλο. Το ότι ξένα μέσα ασχολούνται και θέτουν ζητήματα για τον Ευκλείδη σημαίνει ότι ενώ είναι ομόφωνη η γνώμη τους για το ότι έχει αποκαταστήσει ένα πάρα πολύ σημαντικό επίπεδο φερεγγυότητας και εμπιστοσύνης, ενδεχομένως τον θεωρούν ενοχλητικό με την επιμονή του σε αυτό που ονομάζει και ονομάζουμε μεροληπτική τακτική και συμπεριφορά. Γιατί αν κάποτε γίνουν γνωστά –και γιατί να μη γίνουν μετά τη λήξη της αξιολόγησης– τι θέματα και σε ποια ζητήματα, ποιες προτάσεις είχε πάει η ελληνική κυβέρνηση και ποιες απορρίπτανε διαρρήδην, θα αντιληφθεί και ο τελευταίος ότι είναι απολύτως κοινωνικά ταξική η οπτική τους. Δεν είναι καθόλου ουδέτερη».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 28 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.