ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καυστικό σχόλιο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

13:34 - 04 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Καυστικό σχόλιο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στα όσα ανέφερε ο Πρ.Παυλόπουλος για την οικονομία και το νόμισμα αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης.

» Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες.»

Κατά την ανακήρυξή του ως Επίτιμο Δημότη Άργους-Μυκηνών, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

 

Tόνισε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».

 

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και το Ποτάμι: «Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας 'η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο' οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες σκέψεις.

» Πόσο μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σενάρια που εντείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία του κόσμου.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.