ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόμβα από τους Αν.Ελλ για την διαρροή στο Wiki Leaks

18:11 - 05 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Βόμβα από τους Αν.Ελλ για την διαρροή στο Wiki Leaks
Η αφοπλιστική ομολογία του Θανάση Παπαχριστόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης άφησε άφωνη τη Βουλή, όταν παραδέχθηκε άμεση εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόσφατη διαρροή μέσω Wiki Leaks της τηλεφωνικής υποκλοπής στην οποία κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ συνομιλούν για την τύχη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Μιλώντας επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ παραδέχθηκε απερίφραστα «ελληνικό δάχτυλο», λέγοντας:

«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν –Βελκουλέσκου; Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πως θα το έκαιγε διαφορετικά;».

 

Η ρητορική ερώτηση αφορούσε στο περιεχόμενο των επίμαχων συνομιλιών, στις οποίες τα στελέχη του Ταμείου συμφωνούν στην διαπίστωση ότι η ελληνική πλευρά θα συρθεί σε συμφωνία, μόνο υπό την απειλή πιστωτικού γεγονότος.

Η πρώτη αντίδραση ήλθε από το «Ποτάμι» το οποίο σε επίσημη ανακοίνωσή του σχολιάζει: «H κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν.

 

Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.