ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου

10:53 - 07 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου
Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικότερα, η σημερινή συζήτηση ξεκινά στις 10 π.μ και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Αύριο, Κυριακή βράδυ , μετά το πέρας της συζήτησης αναμένεται η ψηφοφορία.

 

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο συγκέντρωσε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, εγκαλώντας την Κυβέρνηση ότι προωθεί ένα ισοπεδωτικό και καταστροφικό νομοσχέδιο.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως χθες, μιλώντας στους βουλευτές του, χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση " ριζοσπαστική" και υπεραμύνθηκε του συνόλου του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι προστατεύει όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, αδύναμους, νέους επαγγελματίες κ.λπ.

 

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, διά του Εκπροσώπου της.

 

«Την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 δισ. ευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος,  «αμετανόητος, προσποιείται ότι δεν είδε τίποτα από την καταστροφή που έφερε έως τώρα. Προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι σέρνει, και πάλι, τη χώρα στο σημείο μηδέν». Επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «με ψέματα και ύβρεις προσπαθεί να φανατίσει, να πολώσει και να διχάσει. Κάνει  αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση γιατί, πια, δεν μπορεί να κυβερνήσει».

 

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν εκβιάζει καταστάσεις δεν βρίσκει συνενόχους. Έχει μείνει μόνος, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σε ομοίως υψηλούς τόνους κινήθηκε και η Χαριλάου Τρικούπη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου, το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού είναι «ομιλία ενός πανικόβλητου πολιτικού μπροστά στην καθολική λαϊκή κατακραυγή και στις αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική του».

 

Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι ενώ περικόπτει 2 δις ευρώ από τις συντάξεις, αυτές δήθεν δεν θα μειωθούν!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.