ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγελιόσημο: Τρίμηνη παράταση της αβεβαιότητας από Κατρούγκαλο Κύριο

14:45 - 08 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Αγγελιόσημο: Τρίμηνη παράταση της αβεβαιότητας από Κατρούγκαλο
Μικρή χρονική παράταση στην εφαρμογή ρυθμίσεων που προβλέπουν κατάργηση του Αγγελιοσήμου και την έναρξη ισχύος συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Ως προς το Αγγελιόσημο, η κατάργηση του οποίου προβλεπόταν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, χωρίς να προβλέπεται κάλυψη του κενού που δημιουργείται, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως θα ισχύσει από την 1 η Αυγούστου, με στόχο να αναζητηθεί ο πόρος που θα το αντικαταστήσει.

 

«Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για το αγγελιόσημο. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από 1 Αυγούστου», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το αγγελιόσημο δεν μπορεί να παραμείνει περισσότερο σε ισχύ καθώς η κατάργησή του αποτελεί «διαχρονική μνημονιακή δέσμευση». 

 

Οι ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, πρόσθεσε, θα εφαρμοστούν από 1 ης Ιουλίου, ενώ, αποδέχθηκε το αίτημα να χορηγούνται οι αναπηρικές συντάξεις με τους ίδιους όρους που δίδονται για λόγους θανάτου, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.