ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάποιοι έπρεπε να βάλουν τον Σούλτς στη... θέση του!

14:42 - 10 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Κάποιοι έπρεπε να βάλουν τον Σούλτς στη... θέση του!
«Ξέφυγε» ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς (που πολύ προσεκτικά χτίζει την υποψηφιότητα του για την Καγκελαρία της Γερμανίας) κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο όπου, ανάμεσα στις επικκλήσεις των λεγομένων του Πάπα Φραγκίσκου και άλλων όψιμων ουμανιστών, πέταξε και την απειλή ότι, δεν πρέπει επ' ουδενί η Ευρώπη να γυρίσει στην «κομμουνιστική δικτατορία».

Καθόλου περίεργο ότι καταχειροκροτήθηκε, από το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων βουλευτών που, υπό την συνοδεία κλασσικής μουσικής από την κρατική ορχήστρα του Στρασβούργου, γιόρταζαν χθες την «Ημέρα της Ευρώπης», λησμονώντας (?) ότι, στα πλαίσια μιας γενικότερης ευρωπαϊκής προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας στην Ευρώπη, η ονομασία αυτή προήλθε από το «Ξαναβάπτισμα» της 9ης Μαΐου που, μέχρι πριν λίγα χρόνια, είχε καθιερωθεί ως «Ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών».

 

Τον καθόλου ανιστόρητο, αλλά σκοπίμως λειτουργούντα στα πλαίσια του χαιδέματος των αυτιών των Γερμανών, εν δυνάμει αύριο, ψηφοφόρων του Μάρτιν Σούλτς, έβαλε στην θέση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που ευθαρσώς κατήγγειλε:

 

«Πριν χρόνια ως Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσατε να μετονομάσετε τη σημερινή επέτειο της 9ης Μάη, από μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε "μέρα της Ευρώπης", εννοώντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γέννημα των μονοπωλίων.

Ξαναγράφετε την Ιστορία, εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό, κλιμακώνοντας τον αντικομμουνισμό, στηρίζοντας τις διώξεις κομμουνιστών σε πολλές χώρες. Στήνοντας φιέστες και «Σπίτια παραχάραξης της Ευρωπαϊκής Ιστορίας». Αντικειμενικά καλλιεργείται έδαφος για την αναβίωση του φασισμού, που γεννά σαν εφεδρεία η καπιταλιστική σήψη και βαρβαρότητα. 

 

Ούτε την ιστορία μπορείτε να αλλάξετε, ούτε τη λαϊκή μνήμη να σβήσετε.

 

Τιμάμε όσους πολέμησαν με κάθε τρόπο το ναζισμό και το φασισμό, τότε και τώρα. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα, που ηρωικά ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Τον τιτάνιο αγώνα και τις θυσίες της Σοβιετικής Ένωσης, των εκατομμυρίων μπολσεβίκων, των Σοβιετικών ανθρώπων, που κάρφωσαν την κόκκινη σημαία στη καρδιά του ναζιστικού θηρίου, στο Ράιχσταγκ»

 

Καθόσον, πέραν κάθε σκοπιμότητας, δεν μπορεί όλα να ισοπεδωθούν, με λοβοτομή στην μνήμη.

 

Στρασβούργο

Νίκος Ρούσσης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:03 - 10 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.