ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Εκβιάζαμε με Grexit μαζί με τον Τσίπρα-Ανίκανος ο Σόιμπλε

16:01 - 12 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Βαρουφάκης: Εκβιάζαμε με Grexit μαζί με τον Τσίπρα-Ανίκανος ο Σόιμπλε
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ταράζει και πάλι τα νερά αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή του ότι είχε συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να εκβιάζουν τους δανειστές με ενδεχόμενο Grexit.

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, η απειλή για Grexit εκ μέρους των Ευρωπαίων, ήταν ψευτοαπειλή, καθώς θα τους κόστιζε ένα τρισ. ευρώ, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα Athens Live.


«Το bank run ήταν το σχέδιο των δανειστών για να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ασφυξία.Δεν φοβόμουν τον Schaeuble, είναι ένα ανίκανο ανθρωπάκι, άσχετος με τα οικονομικά», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης.


«Ο Ντράγκι με εκπλιπαρούσε να μην ξαναπώ τίποτα για τα ομόλογα του SMP και εγώ του απάντησα ότι δεν θα ξαναπώ τίποτα, αρκεί να μην μας κλείσει η ΕΚΤ τις τράπεζες.
Ωστόσο ένα μήνα μετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.


Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. «Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις. Τα 6 δισ. νέων περικοπών σε συνδυασμό σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε δεκάρα δεν θα δώσουν σε start ups, αυτό το πράγμα θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα νέο κύμα θυμού».

 

Όσο για τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον χαρακτήρισε «ανίκανο ανθρωπάκο», ο οποίος είναι αστοιχείωτος από πλευράς οικονομικών. «Το γνωρίζει αλλά δεν τον ενδιαφέρει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.