ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία ΥΠΕΞ για διεύρυνση συνεργασίας με Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία

21:03 - 16 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Πρωτοβουλία ΥΠΕΞ για διεύρυνση συνεργασίας με Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία
Προοπτικές διεύρυνσης ευρύτερης συνεργασίας της Ελλάδας με χώρες της Λατινικής Αμερικής, ήταν στο επίκεντρο της ελληνικής πρωτοβουλίας των πολιτικών διαβουλεύσεων που πραγματοποίησε ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής με τους ομολόγους του της Χιλής, της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Ο κ. Μαυροειδής επισκέφθηκε, από τις 6 έως της 10 Μαρτίου, το Σαντιάγο, το Μπουένος 'Αιρες και τη Μπραζίλια όπου είχε επαφές υψηλού υπηρεσιακού επιπέδου κατά τις οποίες όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων που διατηρεί παραδοσιακά η χώρα μας με όλες αυτές τις χώρες αλλά κυρίως η αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα ο Έλληνας πρέσβης συζήτησε με τους ομολόγους του τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό/εμπορικό, μορφωτικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ διερευνήθηκαν, επίσης, τρόποι ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα. Ο κ. Μαυροειδής, επίσης, ανέπτυξε τις θέσεις της Ελλάδας για ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.