ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας σε ξένες εταιρείες: Αναθέστε εργολαβίες σε ελληνικές επιχειρήσεις

21:20 - 19 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Μάρδας σε ξένες εταιρείες: Αναθέστε εργολαβίες σε ελληνικές επιχειρήσεις
Να αναθέσουν εργολαβίες σε ελληνικές εταιρείες κάλεσε ξένες εταιρείες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με θέμα τη διασύνδεση εμπορίου και επενδύσεων («Connectivity for Commerce and Investment»).

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα, ο κ. Μάρδας ανέδειξε τα θέματα της βιομηχανικής υπεργολαβίας και τις αντιφάσεις που προκαλούν οι εμπορικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σε παρέμβασή του στη θεματική ενότητα «Trade and Investment as facilitator for connectivity», ανέπτυξε το θέμα της βιομηχανικής υπεργολαβίας και πώς αυτή θα μπορέσει να συμβάλλει στην ανάκαμψη και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της ανάθεσης από ξένες σε ελληνικές βιομηχανίες τμημάτων της παραγωγής τους. Στη συνέχεια, σε παρέμβασή του στη θεματική ενότητα «Trade Facilitation and good governance», ανέδειξε τις αντιφάσεις που προκαλούν οι εμπορικές πολιτικές των κυβερνήσεων, καθώς, ενώ επιδιώκουν τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, εντούτοις, την εμποδίζουν με την υιοθέτηση μη δασμολογικών μέτρων.

 

Τον υφυπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψη του στη γερμανική πρωτεύουσα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, καθώς και των ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΛΠΕ.

 

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Ντόχα του Κατάρ, όπου το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο World Economic Forum.

 

Στο πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας, τη Δευτέρα θα συμπροεδρεύσει στην Αθήνα, μαζί με τον Κορεάτη υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, Lee Tae-ho στη δεύτερη συνάντηση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας–Δημοκρατίας της Κορέας. Μετά το πέρας της συνόδου, θα λάβει χώρα η υπογραφή των Συμπεφωνημένων Πρακτικών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής. Επιπλέον, στις 26-27 θα συμπροεδρεύσει στη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας–Αζερμπαϊτζάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 19 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.