ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εις υγείαν του διαδικτύου…με μπίρα «ξεπαγώνουν» τα ειδικά μισθολόγια

16:14 - 22 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Εις υγείαν του διαδικτύου…με μπίρα «ξεπαγώνουν» τα ειδικά μισθολόγια
Σε ατμόσφαιρα κοινωνικής και πολιτικής απομόνωσης η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Αν.Ελλ ετοιμάζεται να υπερψηφίσει αργά το απόγευμα στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με το οποίο αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, παραχωρείται για 99 έτη στο νέο υπερταμείο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και θεσπίζεται η λειτουργία του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Την τελευταία εστία αντιδράσεων, αναζωπύρωσε η τροπολογία Τσακαλώτου με την οποία «πάγωναν» για τη διετία 2017-2018 όλες οι μισθολογικές ωριμάνσεις των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου -δικαστικοί, ένστολοι, γιατροί, πανεπιστημιακοί, κληρικοί, κ.α..

Υπό τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη, οι υπουργοί αναζητούν ισοδύναμα μέτρα ώστε να περιορίσουν την διάχυτη πλέον δυσαρέσκεια και με γνώμονα, όπως παρατηρούν στην Αντιπολίτευση να διατηρήσει τους πολιτικούς δεσμούς με το κομματικό ακροατήριο.

Μετά την άρνηση του, ύπαρχου στο κυβερνητικό σκάφος, Π. Καμμένου να στηρίξει μειώσεις σε ένστολους, το Μαξίμου ανέκρουσε πρύμναν και επέλεξε να πιέσει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές και τον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας.

Με τροποποιήσεις που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισπεύδεται η επιβολή των φόρων στο ζύθο και το ίντερνετ και καταργείται αναδρομικά η απαλλαγή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη από βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, ο αυξημένος φόρος στη μπίρα (5 ευρώ ανά εκατόλιτρο μπύρας, από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα) θα εφαρμοστεί την 1η Ιουνίου του 2016 αντί για την 1η Ιανουαρίου του 2018 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο. Επίσης το νέο τέλος στο ίντερνετ θα επιβληθεί την 1η Ιανουαρίου του 2017 αντί της 1ης Ιουλίου που προέβλεπε αρχικά το πολυνομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι το νέο τέλος ύψους 5% θα επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα, με άλλη τροποποίηση καταργείται και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2016 η απαλλαγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη από βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.