ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυνομοσχέδιο: Συν… ΕΚΑΣ και χείρα η ψήφος με βουλευτικές αγωνίες

18:04 - 22 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Πολυνομοσχέδιο: Συν… ΕΚΑΣ και χείρα η ψήφος με βουλευτικές αγωνίες
Με προβληματισμό και κατήφεια οι κυβερνητικοί βουλευτές ετοιμάζονται να δώσουν άλλη μία ψήφο σε ένα μακρύ κατάλογο μνημονιακών δεσμεύσεων που απέχουν παρασάγγας από τα όσα πριν ένα χρόνο υποστήριζαν.

Με το βλέμμα στη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη και την ελπίδα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και μια κάποιας θετικής αναφοράς για το χρέος ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία αλλαγής κλίματος από… Δευτέρα. Επίσης αναπτύσσουν έντονο προβληματισμό για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπεί σε κόμμα «κυβερνώσας αριστεράς» που θα φέρει σε πέρας το βαρύ φορτίο της υλοποίησης του μνημονίου και ταυτόχρονα θα αλλάξει την πορεία της ύφεσης. Αναζητούν όπως αναφέρουν τον τρόπο με τον οποίο θα φανεί κοινωνικό αποτύπωμα από την κυβέρνηση και παράλληλα θα επαληθευτούν τα σενάρια για «αποσυσπείρωση» του ελατηρίου της ανάπτυξης.

Πάντως κι αν γνωρίζουν ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα βρεθούν πιθανότατα εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίσουν μέτρα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις  «πονάνε» περισσότερο αυτήν την στιγμή για το ψαλίδι στο ΕΚΑΣ. Τούτων δοθέντων προφανώς ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ μια ευνοϊκή διαδικασία «κοψίματος» του ΕΚΑΣ. Είναι ενδεικτικό ότι το πρωί μιλώντας ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στο ΜΕΓΚΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σχετική Πρωθυπουργική εξαγγελία. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται και για ειδικά μισθολόγια, όπου η αντίδραση Καμμένου έφερε την εκκίνηση αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων. Μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη των πέντε υπουργών που έχουν ειδικά μισθολόγια προκειμένου να βρουν ισοδύναμα μέτρα.

Πάντως το νωρίς το βράδυ της Κυριακής πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώ η διαδικασία θα κορυφωθεί με την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.