ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρικυμία και στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ρύθμιση για τις οff-shore

08:59 - 31 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Τρικυμία και στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ρύθμιση για τις οff-shore
«Κίτρινη κάρτα» βγάζει στην κυβέρνηση η «Αυγή» για το θέμα των υπεράκτιων εταιρειών (Off Shore), καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να αποσύρουν την επίμαχη διάταξη.

Με αιχμηρό τρόπο που ξαφνιάζει, το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνει στο σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας, ότι:



«η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε "φορολογικά συνεργάσιμα" κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες "φορολογικοί παράδεισοι", σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».



Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα υπογραμμίζει:



«Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».



Η αντιπαράθεση μεταφέρεται στη Βουλή, όπου η Ν.Δ κατέθεσε επερώτηση ζητώντας εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης την ώρα που και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αξιώνουν την ανάκληση της διάταξης.



Η κυβέρνηση, αμήχανα είναι αλήθεια, απορρίπτει το επιχείρημα ότι πρόκειται περί «φωτογραφικής» ρύθμισης υποστηρίζοντας ότι το νέο πλαίσιο λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.



Ο Νικήτας εκθέτει τη ΝΔ



Θα πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί ότι από την επίσημη γραμμή της ΝΔ, ο πρόεδρος της οποίας Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι δεν είχε εντοπίσει το θέμα, διαφοροποιήθηκε ηχηρά ο Νικήτας Κακλαμάνης, που υποστήριξε ότι τη ρύθμιση για τις offshore τη ζήτησαν οι δανειστές και ήταν εν γνώσει του κόμματός, διότι είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες πριν από την κατάθεση του Πολυνομοσχεδίου.



Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι και το Ποτάμι είχε υπερψηφίσει την επίμαχη διάταξη και ότι η Ένωση Κεντρώων είχε ψηφίσει «παρών», ενώ το ΠΑΣΟΚ αμφιταλαντεύθηκε μέχρι να δώσει αρνητική ψήφο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:37 - 31 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.