ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας: Επαφές για προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ινδονησία

20:41 - 31 Μαϊ 2016 | Πολιτική
Μάρδας: Επαφές για προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ινδονησία
Η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Ινδονησία, τρόποι ενδυνάμωσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας και σε θέματα περιβάλλοντος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ήταν τα θέματα που συζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας με εκπροσώπους κοινοβουλευτικής επιτροπής από την Ινδονησία.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν και θέματα που άπτονται της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Ινδονησιακού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας (KADIN), καθώς και της διοργάνωσης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην Τζακάρτα, τον προσεχή Νοέμβριο.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών υποδέχτηκε στο υπουργείο εκπροσώπους της πρεσβείας της Νότιας Κορέας και του Κορεατικού Επιχειρηματικού Κέντρου (KOTRA).

Ακόμη η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Ν. Κορέας τέθηκε το θέμα της διοργάνωσης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σεούλ το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς και της παράλληλης διοργάνωσης οικονομικής ημερίδας, η οποία θα επικεντρωθεί στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία μεικτών επιχειρήσεων (joint ventures) στην Ελλάδα, με επίκεντρο τους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της ηλεκτρομηχανικής.

Τέλος, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν-Άμπα στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των κατασκευών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.