ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σταθάκη - Γκουρία στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ

20:55 - 01 Ιουν 2016 | Πολιτική
Συνάντηση Σταθάκη - Γκουρία στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, συμμετείχε στην ετήσια Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται στο Παρίσι, το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2016, με κύριο θέμα την «ενίσχυση της παραγωγικότητας για τη συμπεριληπτική ανάπτυξη». Στη Σύνοδο θα υπογραφεί, επίσης, η συμφωνία ένταξης στον ΟΟΣΑ της Λεττονίας, που θα αποτελέσει το 35ο μέλος του Οργανισμού.

Οι \υπουργοί των κρατών-μελών του Οργανισμού αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην πτωτική τάση του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας, τη διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων, τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους και τον κοινωνικό αντίκτυπό τους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε πολιτικές-κίνητρα που ενθαρρύνουν τον πειραματισμό με τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, στηρίζοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Ο Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη «νέα τεχνολογική επανάσταση», την επιχειρηματικότητα που συνδέεται με αυτή και τις ευεργετικές συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επισήμανε, επίσης, ότι οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Τέλος, τόνισε ότι η διασύνδεση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών με τις μικρομεσαίες και κοινωνικές επιχειρήσεις μπορεί να προωθήσει την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ επεσήμανε τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει οι Έλληνες εξαγωγείς στα προϊόντα λογισμικού.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου ο Υπουργός πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Σε πολύ θερμό κλίμα συζήτησαν την περαιτέρω αξιοποίηση της εποικοδομητικής συνεργασίας κυβέρνησης-ΟΟΣΑ, που ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ο Γ. Σταθάκης πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με την Επίτροπο Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρομ, στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου σχετικά με τις ελληνικές θέσεις στις Συμφωνίες Εμπορίου που διαπραγματεύεται η Επιτροπή. Τέλος, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με Ευρωπαίους ομολόγους του πάνω σε ζητήματα ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.