ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται ο Βαλς - Μήνυμα στήριξης για επενδύσεις

08:53 - 02 Ιουν 2016 | Πολιτική
Έρχεται ο Βαλς - Μήνυμα στήριξης για επενδύσεις
Στην Αθήνα φτάνει περίπου στις 18.00 το απόγευμα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς. Αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο κ. Βαλς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Μήνυμα ότι το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους αποστέλλει, μέσω συνέντευξής του στην «Καθημερινή» ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο κ. Βαλς επισημαίνει πως η Ελλάδα «επιθυμούσε ένθερμα» της έναρξη της συζήτησης «και εμείς την στηρίξαμε σθεναρά.» «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω στον Αλέξη Τσίπρα», προσθέτει ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει ο γάλλος πρωθυπουργός, η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Η θέση της Ελλάδας είναι στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ» τονίζει «Αισθανόμαστε επίσης ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη με τους ευρωπαίους εταίρους» προσθέτει.

Παράλληλα, ο κ. Βαλς αναφέρει πως η κυβέρνηση του παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, καταγράφοντας ως πεδία πιθανού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός τάσσεται επίσης υπέρ μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα του προσφυγικού, ενώ ζητεί από την Τουρκία να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.