ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχώρησε η κυβέρνηση για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου- Νέα τροπολογία

15:59 - 02 Ιουν 2016 | Πολιτική
Υποχώρησε η κυβέρνηση για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου- Νέα τροπολογία
Νέα τροπολογία κατατέθηκε την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν» οι αναγκαίες για την προώθηση της πρώτης αξιολόγησης διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «Καθημερινή», η τροπολογία αυτή κατατέθηκε αργά το μεσημέρι, ενώ η ψηφοφορία επί του συνόλου των «μνημονιακών» τροπολογιών έχει προσδιοριστεί για λίγο πριν από τις 4 μμ.

 

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία προβλέπει και την κατάργηση της υποχρέωσης της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή.

 

Ειδικότερα, με την τροπολογία που κατατέθηκε αίρεται η εξαίρεση από πώληση των δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου, όπως απαιτούσαν οι πιστωτές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, καθορίζεται ότι τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία αξίας έως 140.000 ευρώ εξαιρούνται μόνο από την πώληση, αλλά μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες διαχείρισης.

 

H τροπολογία αυτή κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, ενώ παράλληλα στην Φραγκφούρτη συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΚΤ για να αποφασίσει εάν κάνει θα γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα για την παροχή ρευστότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η απόφαση θα είναι αρνητική, καθώς η ΕΚΤ θα περιμένει να συμμορφωθεί πλήρως η Αθήνα με τα προαπαιτούμενα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

 

(Επισυνάπτεται η νέα τροπολογία)

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 02 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.