ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας στο υπουργικό: Περνάμε στην εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης»

18:13 - 02 Ιουν 2016 | Πολιτική
Τσίπρας στο υπουργικό: Περνάμε στην εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης»
Η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η κατάθεση νομοσχεδίων για την Κοινωνική Οικονομία, για το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των Δημοσίων Συμβάσεων, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και αλκοολούχων ποτών, για τα δημόσια έργα, το οποίο θα περιλαμβάνει ενιαίο δημόσιο σύστημα αδειοδότησης των έργων, την παρακολούθηση τους και το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης των διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα, καθώς και η ψήφιση νόμου για την "οικειοθελή αποκάλυψη", δηλαδή "την τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν όλοι όσα απέκρυψαν έσοδα στο παρελθόν και να αποδώσουν αυτό που τους αναλογεί στο ελληνικό δημόσιο" περιλαμβάνονται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την επαναφορά του waiver των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ», ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Επίσης σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, συμπλήρωσε λέγοντας ότι σύντομα θα έρθει η ανάσα ρευστότητας που είναι απαραίτητη στην οικονομία.

 

«Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

«Ο κόφτης απελευθερώνει πόρους- Οριστικό τέλος στο Grexit»

 

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «κόφτη» χρέους, λέγοντας ότι έτσι απελευθερώνονται πόροι για την οικονομία, ενώ μπαίνει οριστικό τέλος στη συζήτηση για το Grexit.

 

Αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της αξιολόγησης σε σχέση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, από την οποία -όπως είπε- δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις.

 

 

Στο θέμα της διαφάνειας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας για το πολιτικό χρήμα, ασκώντας κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, «που ακόμα τρέχει να κλείσει εκκρεμότητες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχετικά με την επόμενη μέρα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ανοίγει η εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης», όπως την χαρακτήρισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.