ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η Γαλλία στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα όταν χρειαζόταν

11:47 - 03 Ιουν 2016 | Πολιτική
Τσίπρας: Η Γαλλία στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα όταν χρειαζόταν
Η Γαλλία στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα όταν χρειαζόταν και «αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποδέχτηκε σήμερα τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

«Ελλάδα-Γαλλία υπερασπίτηκαν από την ίδια πλευρά τις δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών. Αυτές τις κοινές αξίες, αυτή την κοινή πορεία την συνεχίζουμε και σήμερα. Η κυβέρνηση της Γαλλίας στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα όταν χρειαζόταν. Αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

«Η παρουσία σας σήμερα σηματοδοτεί την αταλάντευτη στήριξη της κοινής πορείας. Η Ελλάδα πλέον γυρίζει σελίδα μπορεί να έχει περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Η στήριξή σας αυτή την εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε το προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

 

Από την πλευρά του ο Μ. Βαλς τόνισε πως η επίσκεψή μου είναι μια ένδειξη φιλίας προς την Ελλάδα. «Στηρίξαμε τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης», σημείωσε.

 

«Έχουμε ανάγκη την Ελλάδα. Ελπίζω ότι έρχεται μια περίοδος ανάπτυξης ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες», τόνισε.

 

«Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα στο προσφυγικό. Μπορείτε να υπολογίσετε σε εμάς, οι δυο χώρες προχωρούν μαζί σε πολλούς τομείς. Η επίσκεψή μου φέρνει την σφραγίδα της εμπισοστύνης και της ελπίδας», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.