ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Crash Test για τη Ν.Δ. η ψήφιση του Αναπτυξιακού

08:20 - 06 Ιουν 2016 | Πολιτική
Νέο Crash Test για τη Ν.Δ. η ψήφιση του Αναπτυξιακού
Μικτή εικόνα παρουσιάζει η Ν.Δ. εν όψει της έναρξης της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

 Μετά τη σφοδρή κριτική που ασκούσε εδώ και ένα χρόνο η Αξιωματική Αντιπολίτευση για τη μη κατάθεση αναπτυξιακού νομοσχεδίου καλείται τώρα να τοποθετηθεί δίνοντας διαπιστευτήρια αξιοπιστίας τόσο εντός όσο κι εκτός.


Ήδη φωνές εντός της Ν.Δ, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζουν ότι πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος επί της αρχής και να ασκηθεί δριμεία κριτική επί των άρθρων ώστε να αλλάξει όπου είναι δυνατόν.

 

Στελέχη όπως η αρμόδια συντονίστρια Ανάπτυξης Όλγα Κεφαλογιάννη φέρονται αποφασισμένα να ακολουθήσουν γραμμή «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» με τεκμηριωμένες θέσεις επί το νομοσχεδίου μακριά από μια στείρα άρνηση που εκθέτει το κόμμα.

 

Υπάρχουν και φωνές πάντως που υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να καταψηφιστεί συνολικά ώστε να δοθεί ένα ξεκάθαρο στίγμα και να «κτυπηθεί η κυβέρνηση σε μια βασική της πρωτοβουλία».


Ήδη πάντως στη ΝΔ έχουν το «μάτι» των Ευρωπαίων πάνω τους.

 

Οι τελευταίοι βλέπουν με δυσπιστία τις αντιπολιτευτικές κορώνες και σε ιδιωτικές συζητήσεις θεωρούν ότι η στάση αυτή δεν βοηθά την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδα.

 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι αναφορές – μήνυμα του Γερούν Ντάισλεμπλουμ που εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που παραχώρησε ταυτόχρονα σε επτά ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Sueddeutsche Zeitung και ο Guardian.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.