ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητική δήλωση των Τούρκων για το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά

12:45 - 08 Ιουν 2016 | Πολιτική
Προκλητική δήλωση των Τούρκων για το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου από την Αγία Σοφία για λογαριασμό προγράμματος της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ΤΡΤ Diyanet κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς καλεί την «Ελλάδα η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα να επιδείξει κοινή λογική στο ύφος και τις ανακοινώσεις της».

 

Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «η Ελλάδα παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με την νεοτερικότητα».


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να υπενθυμίσουν ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες.


Λίγο νωρίτερα, αντίθετη με την ευρωπαϊκή πορεία που θέλει να ακολουθήσει η Τουρκία, χαρακτήρισε την απόφαση της Άγκυρας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενόψει του Ραμαζανιού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι για τα ζητήματα αυτά πάγια θέση της Ελλάδας παραμένει η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς και τόνισε ότι η Αθήνα προσβλέπει πλέον στις κινήσεις που θα κάνει η παγκόσμια κοινότητα μέσω της Unesco.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 08 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.