ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χαρδούβελης κατέρριψε το μύθο του success story

11:59 - 08 Ιουν 2016 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χαρδούβελης κατέρριψε το μύθο του success story
«Μέσα σε ελάχιστες λέξεις, ο Γ. Χαρδούβελης κατέρριψε τον μύθο του success story της προηγούμενης κυβέρνησης που καλλιεργούσε συστηματικά ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει να καλλιεργεί ο Κ. Μητσοτάκης» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και επισημαίνει ότι, σε συνέντευξή του στο Βήμα fm, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η συμφωνία που διαπραγματευόταν η τότε κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου δεν έβγαινε!


Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε πως, παρόλο που το πλεόνασμα 4,5% που ζητούσαν οι δανειστές για το 2016 ήταν αδύνατον να επιτευχθεί, η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν έτοιμη να το αποδεχτεί, φέρνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ώστε να κλείσει την αξιολόγηση.


«Η κυνική ομολογία του Γ.Χαρδούβελη είναι ενδεικτική της πολιτικής που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Υποταγή στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, βάρβαρα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «αυτά τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε και μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας 20 δισ. μέτρα, μέσα από μια σκληρή και επίμονη διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 08 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.