ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα άκρα η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΝΔ για τους «Παραιτηθείτε»

07:59 - 15 Ιουν 2016 | Πολιτική
Στα άκρα η αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΝΔ για τους «Παραιτηθείτε»
Μετά την επίθεση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στους «Παραιτηθείτε» και το «άδειασμα» από το Μαξίμου, η κυβέρνηση ακολούθησε την τακτική της απαξίωσης.

Σφοδρή είναι η σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με αντικείμενο την πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε», ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει και λόγω της συγκέντρωσης που προγραμματίζουν οι αντιεξουσιαστές την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές του «Παραιτηθείτε», ζητούν «ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα», η κυβέρνηση τους χαρακτηρίζει από «γραφικούς» και «απίθανους» έως «ακροδεξιούς», ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) στηρίζουν διακριτικά την πρωτοβουλία που διοργανώνεται μέσω Facebook αλλά σπεύδουν να δηλώσουν ότι δεν την υποκινούν.

«Οι "παραιτηθείτε" είναι γραφικοί και μόνο ως γραφικοί θα μπορούσαν να μαζέψουν κόσμο», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές που άλλοτε επιτίθενται και άλλοτε απαξιώνουν τους "Παραιτηθείτε"».

Μπαράζ δηλώσεων με μπόλικη ειρωνεία

Σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης όπου καταγγέλλεται η Ν.Δ για σχέδιο κοινωνικής έντασης υπάρχει μια χλευαστική αναφορά στην αυριανή συγκέντρωση ως «... κινητοποίηση των απίθανων "παραιτηθείτε"».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη νωρίτερα την Τρίτη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη είπε «Το "παραιτηθείτε", λοιπόν, στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή» ενώ και ο Πάνος Σκουρλέτης -που αρχικά φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από τον Νίκο Φίλη ο οποίος πρώτος «πυροβόλησε» την εκδήλωση -διέκρινε ότι πίσω απ αυτό «υπάρχει σπέρμα αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

ΝΔ: Καθιστούμε την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ανταποδίδει τα πυρά, λέγοντας ότι για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση εξεδόθη μόλις έγινε γνωστή η συγκέντρωση των αναρχικών. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο.

«Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

«Συνασπισμό του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής» χαρακτήριζε νωρίτερα την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στα περί πολιτικού σχεδίου για κοινωνική ένταση. «Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Με της Βενεζουέλας μήπως;», διερωτάται η Ν.Δ.

Κατηγορεί επιπλέον την κυβέρνηση ότι «βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου» και της καταλογίζει ότι «δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου».

«Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη Συγγρού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών «που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους» και «προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά».

«Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή. Αυτή είναι η κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής», καταλήγει η Ν.Δ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.