ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραγκούνης: Θα πιέσουμε αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές

12:06 - 16 Ιουν 2016 | Πολιτική
Καραγκούνης: Θα πιέσουμε αλλά δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές
Η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλει πρόωρες εκλογές, αλλά να πιέσει πολιτικά την κυβέρνηση, γιατί το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται «δεν βγαίνει», είπε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Κραγκούνης, ο οποίος προβλέπει ότι κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα χειροτερέψει.

«Μπορούμε να πιέσουμε πολιτικά, γιατί αυτή η συνταγή δεν βγαίνει και τους επόμενους μήνες θα το δούμε πολύ πιο έντονα να γίνεται αυτό, διότι δεν θα πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο Πρακτορείο fm και επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσειs του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος -όπως υπενθύμισε ο κ. Καραγκούνης- χαρακτήρισε ως μη ρεαλιστικό και ανέφικτο τον στόχο για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5%.


Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ότι εφαρμόζει αυτά που ζητούν οι δανειστές και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η δημοσιονομική πολιτική μιας χώρας να στηρίζεται πάνω από 70% σε φόρους.


Εξάλλου, αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση της κίνησης «Παραιτηθείτε» στην Αθήνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διακατέχεται από τρόμο και πανικό, ενώ στράφηκε και κατά υπουργών της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες.

 

«Υπάρχει τρόμος και πανικός μήπως και διαδηλώσει κάποιος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και έκανε λόγο για «δείγματα ολοκληρωτισμού και είναι απόλυτα αυταρχικής λογικής», από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.