ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ινκόγκνιτο» η... επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Στρασβούργο;

13:13 - 20 Ιουν 2016 | Πολιτική
«Ινκόγκνιτο» η... επίσημη επίσκεψη Τσίπρα στο Στρασβούργο;
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει, μέχρι στιγμής, την επισκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόκειται να απευθύνει, μεθαύριο το μεσημέρι, ως επίσημος ομιλητής, «βαρυσύμαντη» ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του πανευρωπαϊκού Οργανισμού.

Ουδείς, ωστόσο, εκ των εμπλεκομένων σ αυτό το ταξίδι του πρωθυπουργού, δεν φαίνεται να γνωρίζει ποιο θα είναι το θέμα της «βαρυσύμαντης» ομιλίας του, ποια κυβερνητικά στελέχη θα τον συνοδεύουν και το αν θα ακολουθείται, όπως συμβαίνει συνήθως, από τους γνωστούς δημοσιογράφους, που καλύπτουν το ρεπορτάζ των μετακινήσεων του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Σύμφωνα, πάντως, με αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr, η πρωθυπουργική αποστολή θα αποτελείται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, κάποιον κύριο Αναστασόπουλο που τον συνοδεύει πάντα στα ταξίδια του στο εξωτερικό, τον προσωπικό του φωτογράφο Μπονέτι και τριμελές δημοσιογραφικο-τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ!

Γι αυτούς, τουλάχιστον, έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ, να χορηγηθούν οι σχετικές διαπιστεύσεις, προκειμένου να εισέλθουν στο Μέγαρο του Συμβουλίου της Ευρώπης και να κάνουν τη... δουλειά τους.

Αντίθετα, δεν έχει γνωστοποιηθεί στις υπηρεσίες Τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, αν ο Ελληνας πρωθυπουργός θα δώσει κάποια συνέντευξη Τύπου, μετά την ομιλία του στην Συνέλευση του Οργανισμού, στους δεκάδες ανταποκριτές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων που κατοικοευδρεύουν στο Στρασβούργο.

Παράλληλα, το γεγονός ότι το θέμα της ομιλίας του Ελληνα πρωθυπουργού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό και ακόμη και οι βουλευτές-μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΣτΕ δεν το... γνωρίζουν, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους εκατοντάδες βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης, που θα επιθυμούσαν, ενδεχομένως, να υποβάλλουν ερωτήσεις μετά το τέλος της ομιλίας του.

Το μόνον βέβαιον, μέχρι στιγμής, είναι ότι αύριο το πρωϊ θα μιλήσει, ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του ΣτΕ, για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας ενώ, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ακόμη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ολιγομελής κουστωδία του, φθάνει στο Στρασβούργο, αύριο το βράδυ.

«Αυτου του είδους η προετοιμασία δεν συνάδει με επίσημο ταξίδι πρωθυπουργού ευρωπαϊκής χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά με ταξίδι ...ινκόγκνιτο, για αδιευκρίνιστους λόγους», μας τόνισαν διπλωματικοί παρατηρητές εδώ στο Στρασβούργο!

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.