ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Πυροτέχνημα Τσίπρα η αλλαγή του εκλογικού νόμου

11:52 - 22 Ιουν 2016 | Πολιτική
Γεννηματά: Πυροτέχνημα Τσίπρα η αλλαγή του εκλογικού νόμου
Στη συνάντηση που είχε πέρυσι τον Ιούλιο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τότε είχε προτείνει στον πρωθυπουργό την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχεις 250 βουλευτές που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Άλλαξε τον εκλογικό νόμο» ήταν η συγκεκριμένα αναφορά της κ. Γεννηματά στο Twitter.

 

Μιλώντας στον ANT1 και αναφερόμενη στο εκλογικό νόμο έκανε λόγο για «πυροτέχνημα της κυβέρνησης» αλλά επιφυλάχθηκε προκειμένου να ακούσει πρώτα τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή συνάντηση.

 

Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις που ακούγονται στο εσωτερικό κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απλή αναλογική λέγοντας ότι «Ο τυχοδιωκτισμός δεν έχει σχέση με την Αριστερά».

 

«Δε θα κάνουμε τη χάρη στον κ. Τσίπρα να ξεχάσουμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις αλλαγές στα εργασιακά» σημειώνοντας ότι και ως υπερνομάρχης είχε ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής με όριο 3%, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και τη συζήτηση για ένα μικρό μπόνους στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα πετύχει ποσοστό πάνω από το 40%- 42%.

 

Η κα. Γεννηματά χαρακτήρισε «Μεγάλο λάθος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά εκλογές, σημειώνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτελεί πλέον μέρος της λύσης γιατί απέτυχε» ενώ αναφερόμενη στη λεγόμενη εθνική γραμμή δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει ως ζητούμενα την έξοδο από τα μνημόνια, τις μεταρρυθμίσεις και την αλλαγή του πλεονάσματος του 3,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.