ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο think tank του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

15:19 - 26 Ιουν 2016 | Πολιτική
Στο think tank του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς
Τη Δευτέρα συγκροτείται, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το τιμητικό προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens, που αποτελεί το think tank για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

 Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", στο προεδρείο θα συμμετάσχει μικρός αριθμός προσωπικοτήτων του ΕΛΚ, που θεωρείται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο: πρώην πρωθυπουργοί ή πρώην επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσά τους θα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς από την Ελλάδα, Μανουέλ Μπαρόζο από την Πορτογαλία (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Ζακ Σαντέρ από το Λουξεμβούργο (επίσης πρώην πρόεδρος της Κομισιόν), Βαν Ρομπέι από το Βέλγιο (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), ο Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία και ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία.

 

Στην ιδρυτική συνάντηση θα παραστούν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Dole καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Antonio Lopez-Isturiz.


Τη Δευτέρα, στην ατζέντα της ιδρυτικής συνάντησης θα βρεθούν το Brexit και οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η δημιουργία του θεωρείται σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.