ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάμπριελ:Καλά λόγια για την Ελλάδα-Απέναντι από τους «σκληρούς» της Γερμανίας

22:15 - 30 Ιουν 2016 | Πολιτική
Γκάμπριελ:Καλά λόγια για την Ελλάδα-Απέναντι από τους «σκληρούς» της Γερμανίας
Με την πεποίθησή του ότι το 2018 θα γίνει εφικτό να γίνει το πρώτο βήμα διαχείρισης του θέματος του δημόσιου χρέους, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μιλώντας απόψε σε συνάντηση με φορείς και επιχειρηματίες της αγοράς ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και Περιβάλλοντος - Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Οι δυο υπουργοί και ο αντικαγκελάριος θα μετάσχουν αργότερα σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί ενεργειακό συνέδριο με επίκεντρο τις ανανεώσιμες πηγές και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο μεταξύ νωρίτερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη βλέποντας πιθανότητα ανάκαμψης του κόμματός του στη Γερμανία του SPD δεν εφείσθη καλών λόγων για την Ελλάδα αλλά και αναφορών στην ανάγκη ανάδειξης μια περισσότερο κοινωνικής πολιτικής ατζέντας στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη λιτότητα θέτει σε κίνδυνο και αυτή τη μικρή ανάπτυξη που διαφαίνεται» ανέφερε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ο Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως: "Η εποχή που στο επίκεντρο ήταν η δημοσιονομική πολιτική έχει ήδη περάσει. Πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε τα θέματα της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας".

Αγωνία των σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία είναι να καταφέρουν να ανακάμψουν πολιτικά απέναντι στη σκληρή γραμμή του CDU και να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι το κόμμα της Καγκελαρίου Μέρκελ γνωρίζει πίεση από δεξιά από το κόμμα των Εναλλακτικών Γερμανών. Έτσι με αφορμή και την Ελλάδα προσπαθεί να ενισχύσει τις φωνές που δίνουν έμφαση σε μια περισσότερο Κεϋνσιανή λογική στο πλαίσιο πάντα της Γερμανικής εκδοχής της.

Ο επικεφαλής του SPD είπε χαρακτηριστικά: "Για όλους στην Ευρώπη η κατάσταση είναι δύσκολη όχι μόνο για την Ελλάδα. Επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα. Σημασία έχει να καταλήξουμε σε σαφείς καταστάσεις και να μην έχουμε αιώνια εκκρεμότητα".

Με τον Έλληνα υπουργό να σημειώνει πως εφόσον γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις σταθεροποίησης εκ μέρους της ευρωπαϊκής ένωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Brexit η ελληνική οικονομία δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο ίδιος δε επανέλαβε την εκτίμησή του για επιστροφή στην ανάπτυξη μετά τις γερμανικές εκλογές.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.