ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος από δήλωση Χουλιαράκη για τα ειδικά μισθολόγια

13:35 - 01 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Σάλος από δήλωση Χουλιαράκη για τα ειδικά μισθολόγια
Αποκαλυπτική της κυβερνητικής αδράνειας ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή για τα ειδικά μισθολόγια.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθ. Δαβάκη ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι μολονότι οι υπουργοί είχαν δεσμευτεί να προτείνουν ισοδύναμα ώστε να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια, έως και σήμερα κανείς δεν έχει καταθέσει το παραμικρό. «Μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων».

Παράλληλα πρόσθεσε πως οι υπουργοί έχουν διάστημα τριών μηνών για να καταθέσουν τις ισοδύναμες δικές τους προτάσεις. «Οι προτάσεις αυτές πρέπει να φορούν σε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Ο χρόνος είναι άφθονος και το υπουργείο περιμένει να λάβει και να αξιολογήσει τις προτάσεις μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάω αυτό δεν έχει γίνει».

Την ίδια ώρα, άφησε εκτεθειμένο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένους κωδικούς χωρίς όμως να ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών. «Και εγώ άκουσα τον κύριο Καμμένο να τοποθετείται με ακρίβεια με νούμερα και με κωδικούς, αλλά περιμένω όλα αυτά να σταλούν στο υπουργείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

Υπενθυμίζεται πως πριν το τέλος Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση υποχρεούται να νομοθετήσει για τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία θα παγώσουν από 1 Ιανουαρίου 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 01 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.