ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα 2015-Φίλης: Υπερήφανοι που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει

13:06 - 06 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Δημοψήφισμα 2015-Φίλης: Υπερήφανοι που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει
Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή για το δημοψήφισμα που έγινε τον Ιούλιο του 2015.

«Είμαστε περήφανοι ως κυβέρνηση που ζητήσαμε από τον λαό να παρέμβει σε μία οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Το όχι παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να παρέμβει όποτε κρίνεται αναγκαίο», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας. Αν οι ελίτ της Ευρώπης επιχειρήσουν να αντικαταστήσουν τη λαϊκή θέληση, τότε τα αδιέξοδα θα είναι μεγάλα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης είπε ότι «οι Βρετανοί υπέκυψαν σε ανόητους πολιτικούς που αφού πέτυχαν το  στόχο τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια τους και άφησαν όλους εμάς να διαχειριστούμε τις δικές τους αυταπάτες».

«Στην πατρίδα μας βέβαια δεν είχαμε αυτό», συνέχισε για να προσθέσει: «Αντί για παραίτηση είχαμε κυβίστηση, ένα νέο πρόγραμμα με υπερβολικούς φόρους, αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο διηνεκές». «Δεν ξέρω ποια είναι το καλύτερο, η παραίτηση ή η κυβίστηση. Ξέρω όμως ότι ο λαϊκισμός  παρασύρει τους λαούς σε αυτούς τους επικίνδυνους δρόμους» είπε ο κ. Μανιάτης.

Δήλωσε τέλος ότι αδυνατεί να αντιληφθεί «τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού από το Πεκίνο για αυτή την ιστορική ήττα για την Ελλάδα».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος αναφέρθηκε στις επισκέψεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό και ισχυρίσθηκε ότι έχει συναντήσει μεγάλα funds, όπως των Σόρος και Πόλσον. Ο Δ. Καμμένος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πει αν ζήτησε από τα funds να επενδύσουν τα 100 δισ. που διαθέτουν όταν γίνει εκείνος κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.