ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση μομφής: Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

12:41 - 02 Φεβ 2007 | Πολιτική
Κίνηση αιφνιδιασμού, στην οποία απάντησε αμέσως η Ν.Δ, αποτέλεσε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, έπειτα από τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος.

H πρότασης δυσπιστίας, ελήφθη από το έκτακτο Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και της επεισοδιακής ψηφοφορίας την περασμένη Τετάρτη.

Καταθέτοντας τη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ Παπανδρέου κατηγόρησε την Ν.Δ. για «ανικανότητα, αναξιοπιστία και υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών και δημοκρατικών θεσμών».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, κάνοντας αμέσως δεκτή την πρόταση, διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε ότι αρχίζει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση της δυσπιστίας, βάσει του άρθρου 142 του Κανονισμού της βουλής.

Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Πάντως, όπως αναφέρουν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η αιφνίδια κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρόταση μομφής φέρεται να βρήκε «πάτημα» στο πρόβλημα συνοχής που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα καθώς σημαντικός αριθμός βουλευτών της Ν.Δ. είχε έρθει σε αντίθεση με την πρόταση για αύξηση του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, την οποία είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ για αύξηση του αριθμού βουλευτών Επικρατείας απορρίφθηκε από την Επιτροπή, καθώς συγκέντρωσε 15 θετικές ψήφους σε σύνολο 30 παρόντων βουλευτών.

Εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή στη διαδικασία για την αναθεώρηση του άρθρου 24 δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε αυτήν την εκτροπή, γι’ αυτό και αποχώρησε και από τη συνεδρίαση, όπως δεν προσήλθε και στη σημερινή".

Πρόσθεσε μάλιστα τι «σήμερα κατά τρόπο πρωτοφανώς απαράδεκτο και στη συνέχεια αυτής της κυβερνητικής πρακτικής, το πρωί στην Διάσκεψη των προέδρων, η Πρόεδρος της Βουλής στέρησε τον λόγο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Πετσάλνικο, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στο χρονικό των διασκέψεων των Προέδρων».

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.