ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δημοκρατική Ευθύνη» το νέο κόμμα από Θεοχάρη, με Αλέκο Παπαδόπουλο

19:03 - 07 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Και το όνομα αυτής: «Δημοκρατική Ευθύνη». Με αυτήν την επωνυμία την προσεχή Δευτέρα στις 11 Ιουλίου στις 19:30 αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μια νέα πολιτική κίνηση με φιλοδοξίες κόμματος στο φάσμα της κατακερματισμένης και πολιτικά αποδυναμωμένης σήμερα Κεντροαριστεράς.

Επικεφαλής, εμφανίζεται ο πρώην γραμματέας δημοσίων εσόδων και ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής, προερχόμενος από το «Ποτάμι», Χάρης Θεοχάρης, ενώ το βαρύ χαρτί που ξεχωρίζει στην πρωτοβουλία, είναι αυτό του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ με διακριτή παρουσία στην πολιτική αγορά, Αλέκου Παπαδόπουλου.

Στην ανοιχτή πρόσκληση-προσκλητήριο που απευθύνουν, κυρίως, σε νέους αλλά και επώνυμες προσωπικότητες, οι συμμετέχοντες στην κίνηση με ύφος που παραπέμπει στον κ. Παπαδόπουλο, εξηγούν ότι πήραν τη πρωτοβουλία «για να μην πέσει η νεολαία της δραματικής αυτής δεκαετίας της κρίσης θερισμένη στο σύνορο της απόγνωσης και της παραίτησης».

Στο προσκλητήριο σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1.500 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουν, ήδη, υπογράψει το κάλεσμα, ενώ 50 προσωπικότητες κυρίως της Ακαδημαϊκής κοινότητας, χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της κίνησης.

«Η χώρα μας βιώνει την επείγουσα πίεση του τώρα. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι πραγματικές αλλαγές. Τώρα πρέπει να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της ιστορίας. Γι' αυτό κι εμείς, απλοί πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, πολίτες με διαφορετικά επαγγέλματα και από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, δίνουμε το έναυσμα για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη κατάρρευση. Συγκροτούμε μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση, με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, τη "Δημοκρατική Ευθύνη"», τονίζεται στο προσκλητήριο.

Στη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Γκιόκας, η Μαρία Ηλιοπούλου, ο Αλέξανδρος Κρομμύδας, ο Γιάννης Μητλιάγκας, ο Θωμάς Παπαλιάγκας, ο Ηλίας Πεντάζος, ο Κώστας Φασουλάκης και ο Γιάννης Χατζηγώγας.

Δείτε τα 1500 ονόματα που έχουν υπογράψει το προσκλητήριο πολιτών στο επισυνημμένο αρχείο

 

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 07 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.