ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 26/7 αποφασίζει η Βουλή για το «πλάνο της δραχμής»

09:19 - 08 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Στις 26/7 αποφασίζει η Βουλή για το «πλάνο της δραχμής»
Με τέσσερις μήνες καθυστέρηση αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου να ανάψει «πράσινο» στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ώστε να συζητηθεί στην ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το σχέδιο μετάβασης στη δραχμή από το ευρώ, αλλά και το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Βούτση αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η πρόταση θα συζητηθεί την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η πολιτική θύελλα που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Aμερικανού οικονομολόγου και στενού συνεργάτη του κ. Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπεϊθ, οι οποίες ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποδεχθεί – έστω και καθυστερημένα – το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Να σημειωθεί ότι όσες απαντήσεις επιχειρήθηκε να δοθούν έως τώρα από κυβερνητικά στελέχη έχουν πέσει στο κενό. Ενδεικτική είναι η χθεσινή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, που υποστήριξε ότι ο κ. Γκάλμπρέιθ δεν είχε θεσμικό ρόλο και πως δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη του υπουργείου. Ωστόσο, έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην «Διαύγεια» εκθέτει τον κ. Χουλιαράκη καθώς τον εμφανίζει παρέα με τον κ. Γκάλμπρέιθ σε ολιγομελή κυβερνητική αποστολή προς τις Βρυξέλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 08 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.