ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

10:15 - 05 Φεβ 2007 | Πολιτική
Απορρίφθηκε κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή η πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, από τους 286 βουλευτές, οι ψήφισαν κατά 164 έναντι 122 υπέρ.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση. Βέβαια, δεν διευκρίνισε το έαν αυτές θα γίνουν το 2008, με το τέλος της τετραετίας, πυροδοτώντας σενάρια για προσφυγή στις κάλπες από τον Απρίλιο έως και μετά το καλοκαίρι.

Πάντως, η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή υπήρξε σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Παπανδρέου να απαντά στον κ. Καραμανλή: «Kομμένα τα Γιώργος και τα αστειάκα. Tέρμα στην ειρωνεία και τα χαμόγελα γιατί ο λαός έπαψε να γελάει. Eίστε πρωθυπουργός περιμένω να είστε πιο σοβαρός».  «Δεν περίμενα ότι θα εκνευριζόσασταν. H Bουλή είναι χώρος διαλόγου», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση μομφής, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Δελεαστικό το αίτημά σας για εκλογές αλλά θα ήταν ακόμη δελεαστικότερο αν ψηφίζατε προηγουμένως το άρθρο 16... Oι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, εγώ δεν βάζω το κομματικό και το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας». «Eμείς τη θέση μας για το άρθρο 16 την ψηφίσαμε στην επιτροπή. Tις δικές σας προτάσεις καταψήφισαν οι βουλευτές σας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην καταψήφιση του άρθρου 24.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.