ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Καταρρέουν και παίζουν με τους θεσμούς

11:52 - 14 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Καταρρέουν και παίζουν με τους θεσμούς
Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και κυρίως τα φορολογικά βάρη, που φορτώνει στους πολίτες εξαπέλυσε στην ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τώρα αρχίζουμε να πληρώνουμε την περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη, αλλά και του Τσακαλώτου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, επικαλούμενος τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για ύφεση έως 1%.

 

«Δεν χρειάζεται βέβαια κανένας ΙΟΒΕ. Ο κύριος Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι τούς γύρισαν την πλάτη» συνέχισε.

«Ποτέ μια κυβέρνηση δεν απώλεσε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αλλά ποτέ και η χώρα δεν είχε μια κυβέρνηση που έκανε το ψέμα και την ιδεοληψία σε κυβερνητική πολιτική» υπογράμμισε.

 

«Και τώρα αντιμέτωποι με την καταστροφή που προκάλεσαν, έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς. Δεν θα τους περάσει. Γιατί ο λαϊκισμός ηττάται πάντα όταν βρεθεί στην εξουσία» συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό είναι και το νόημα της αιφνίδιας κατάθεσης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

 

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι προοπτική ακυβερνησίας, η Ελλάδα χρειάζεται μια υπεύθυνη κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Η δόλια απλή αναλογική του κυρίου Τσίπρα αποτελεί βόμβα σε αυτά ακριβώς τα θεμέλια» υπογράμμισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτικό αμοραλισμό.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν κατηγορηματικός: ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με την ενισχυμένη πλειοψηφία, αλλά και η σχετική πλειοψηφία με την οποία θα περάσει, θα ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, να περιμένει την κρίση του ΣτΕ για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι νόμιμη.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την τάξη, επαναφέροντας τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αποκαλύψεων για το «plan X» του κ. Βαρουφάκη, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει δεκτή η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική, «ώστε να μάθουμε την αλήθεια και για άλλα ζητήματα, όπως το γιατί έγινε το δημοψήφισμα, γιατί έγιναν οι πρόωρες εκλογές, αλλά και γιατί άργησε τόσο η διαπραγμάτευση.

 

»Πρέπει οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια, για να μην ξαναζήσουμε ως χώρα τέτοιες τραγικές καταστάσεις, αλλά και για να μην τολμήσει στο μέλλον ένας άλλος ανεύθυνος δημαγωγός να πράξει το ίδιο».

 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν δεν περάσει από τη Βουλή η πρόταση για Εξεταστική, «θα περάσει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 14 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.