ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ταφόπλακα» της ΧΑ στις ελπίδες της κυβέρνησης για απλή αναλογική

20:58 - 19 Ιουλ 2016 | Πολιτική
«Ταφόπλακα» της ΧΑ στις ελπίδες της κυβέρνησης για απλή αναλογική
Οριστικό τέλος στις όποιες ελπίδες της κυβέρνησης να συγκεντρωθούν οι ψήφοι 200 βουλευτών ώστε να ισχύσει ο εκλογικός νόμος από την επόμενη Βουλή, έβαλε η Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή, που μέχρι τώρα κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της ανακοίνωσε ότι κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης θα αποχωρήσει. Την πρόθεση της ΧΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Λαγός μιλώντας στη Βουλή κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια επί του εκλογικού νόμου.

«Θα μείνουμε στην συζήτηση, θα σας τα πούμε και την ώρα της ψηφοφορίας θα αποχωρήσουμε. Θα σας αφήσουμε να το ψηφίσετε μόνοι σας, έτσι κι αλλιώς όλα μόνοι σας τα ψηφίζετε» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Ετσι η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να συγκεντρώσει τους 162 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων) συν τους 15 του ΚΚΕ που θα ψηφίσει μόνο δύο άρθρα, την κατάργηση της απλής αναλογικής και την ψήφο στα 17. Υπέρ θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος - κόντρα στην επίσημη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Σύνολο 179 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι (101 βουλευτές) θα καταψηφίσουν, όπως έπραξαν και επί της αρχής του νομοσχεδίου όπως επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 19 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.