ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίτσας: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας

22:00 - 25 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Βίτσας: Προτεραιότητα η βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας
Την ανάγκη οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας να είναι συνεργατικές και όχι ανταγωνιστικές, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τελετή έναρξης των εργασιών του προγράμματος ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρη, ο κ. Βίτσας ανέφερε πως η εταιρεία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Για το συγκεκριμένο δε, πρόγραμμα, παρατήρησε ότι η συμμετοχή της ΕΑΒ που επιτεύχθηκε μέσω της διακρατικής συμφωνίας, ανέρχεται στο 30% του συνολικού ποσού του προγράμματος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, ανέφερε ο κ. Βίτσας, και αποτελεί οδηγό για τις μελλοντικές διακρατικές συμφωνίες - ενώ επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός, εξήρε τη συμβολή του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη στην προώθηση της συμφωνίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Απευθυνόμενος δε, προς τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, ο κ. Βίτσας του είπε πως «σύντομα έρχεται η σειρά σας με παρόμοια ή μεγαλύτερα προγράμματα».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:34 - 25 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.