ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» ο πολιτικός υδράργυρος σήμερα στη Βουλή

08:51 - 26 Ιουλ 2016 | Πολιτική
Στο «κόκκινο» ο πολιτικός υδράργυρος σήμερα στη Βουλή
Στα ύψη αναμένεται να ανεβεί ο πολιτικός υδράργυρος από το πρωί της Τρίτης στη Βουλή, όπου συζητείται το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής capital controls, της υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στη σχετική πρόταση, που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Κ. Μητσοτάκη, ζητείται να διερευνηθεί επίσης αν υπήρχε «plan Χ», με βάση το οποίο, το Μαξίμου σχεδίαζε έξοδο από το ευρώ, έκδοση παράλληλου νομίσματος και κούρεμα των ομολόγων που διακρατούσε η ΕΚΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Γιώργος Κουμουτσάκος, κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό και την συγκυβέρνησή του να στέρξουν στην σύσταση της Επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ συναίνεσε στην πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑNEΛ για την σύσταση αντίστοιχης Επιτροπής αναφορικά με τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων, επισημαίνοντας ότι αν αρνηθούν θα καταδείξουν ότι φοβούνται την αλήθεια.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κ. Κουμουτσάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αύριο συζητείται στη Βουλή το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα συνέβησαν στην οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αυτή η συζήτηση γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση για την οποία ευθύνονται ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής.
Η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε για τη σύσταση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει αύριο. Όσες φορές μίλησε για αυτό, ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη. Κάτι που η ΝΔ δε θα επιτρέψει. Η αναζήτηση της αλήθειας δε θα σταματήσει».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου δεν είναι διατεθειμένο να στηρίξει την πρόταση της ΝΔ και ότι ο πρωθυπουργός να ανασύρει στην πολιτική θεματολογία το ρεπερτόριο της σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία κατά τον ίδιο ήταν καλύτερη από την πολιτική Σαμαρά, γεγονός που εγγυάται θερμή ατμόσφαιρα στην διαδικασία.

Σημειώνεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, η απόφαση της Ολομέλειας για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (ήτοι 120) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.